Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014


Άμεσος κίνδυνος λουκέτου στη βιομηχανία της Ηπείρου που ''κόβει'' ευρώ

Μέγεθος κειμένου
Άμεσος κίνδυνος λουκέτου στη βιομηχανία της Ηπείρου που ''κόβει'' ευρώ

Διαδώστε αυτό το άρθρο

Τελευταία ενημέρωση: 23.09.2014 | 10:50
Πρώτη δημοσίευση: 23.09.2014 | 10:49
Διαδώστε το:

Σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης μπαίνει η βιομηχανική μονάδα της Ηπείρου που παράγει κέρματα του ευρώ και εαν δεν βρεθεί αγοραστής τότε θα οδηγηθεί αναπόφευκτα σε κλείσιμο.

Με τον εφιάλτη του λουκέτου ζουν οι 57 εργαζόμενοι στα ''Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα'', δηλαδή της βιομηχανικής μονάδας της Ηπείρου που κύριο αντικείμενο της είναι η παραγωγή κερμάτων του ευρώ.


ο όμιλος Βιοχάλκο φέρεται πως ενδιαφέρεται ζεστά για την απόκτηση της μονάδας, με την επωνυμία ''Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου''

Το εργοστάσιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, περνάει σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και εαν δεν βρεθεί αγοραστής το κλείσιμο θα είναι αναπόφευκτο.

Η βιομηχανία έκλεισε το 2013 με ζημιές προ φόρων στα 424.028 ευρώ, όταν τοο 2012 οι ζημιές ήταν μόλις στα 23.849 ευρώ.Ακόμα χειρότερη είναι η εικόνα του τζίρου της εταιρείας καθώς πέρυσι σημείωσε αρνητικό ρεκόρ δέκα ολόκληρων ετών

Όμως αρχίζει και διαφαίνεται ένα σενάριο σωτηρίας για το εργοστάσιο και τους εργαζόμενους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital ο όμιλος Βιοχάλκο φέρεται πως ενδιαφέρεται ζεστά για την απόκτηση της μονάδας, με την επωνυμία ''Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου''.

Η βιομηχανία, που βρίσκεται στο Πωγώνι Ιωαννίνων έκλεισε το 2013 με ζημιές προ φόρων στα 424.028 ευρώ, όταν τοο 2012 οι ζημιές ήταν μόλις στα 23.849 ευρώ.

Ακόμα χειρότερη είναι η εικόνα του τζίρου της εταιρείας καθώς πέρυσι σημείωσε αρνητικό ρεκόρ δέκα ολόκληρων ετών.

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Στην φθινοπωρινή ισημερία, σε όλο τον κόσμο, η νύχτα και η ημέρα έχουν περίπου την ίδια διάρκεια. Στη συνέχεια, στο βόρειο ημισφαίριο, η ημέρα θα μικραίνει και η νύχτα θα μεγαλώνει, ώσπου η νύχτα θα φθάσει στο ζενίθ της κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου.
Το φαινόμενο της ισημερίας παρουσιάζεται σε όλους τους πλανήτες κάθε ηλιακού συστήματος οι οποίοι παρουσιάζουν κλίση του άξονα περιστροφής ως προς το επίπεδο περιφοράς.
Τόσο οι ισημερίες όσο και τα ηλιοστάσια αποτελούν περιοδικά αστρονομικά φαινόμενα που σχετίζονται με την περιφορά της Γης γύρω από τον Ήλιο, καθώς και την περιστροφή γύρω από τον άξονά της που βρίσκεται υπό κλίση περίπου 23,5 μοιρών.
Από τα αρχαία χρόνια, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, τέτοια φαινόμενα γιορτάζονταν από τους λαούς, που τους απέδιδαν ποικίλες μυθικές σημασίες.
Οι ισημερίες, τα ηλιοστάσια αλλά και η ίδια η εναλλαγή των εποχών οφείλονται στο γεγονός ότι ο άξονας περιστροφής της Γης δεν είναι ακριβώς κάθετος στο επίπεδο στο οποίο κινείται ο πλανήτης, το λεγόμενο επίπεδο της εκλειπτικής, αλλά έχει μια μικρή κλίση, όπως στην παρακάτω εικόνα.
Σε άλλους πλανήτες, ο άξονας σχηματίζει μεγαλύτερη γωνία, όπως στην ακραία περίπτωση του Ουρανού, στον οποίο ο άξονας περιστροφής είναι σχεδόν παράλληλος με το επίπεδο της εκλειπτικής -και δημιουργεί μια αλλόκοτη εναλλαγή «εποχών».