Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

ΛΗΣΤΕΙΑ

Έκλεψαν όλες τις οικονομίες γριούλας 104 ετών! Προσοχή στις ομάδες Ρομά που οργώνουν τα χωριά

Σπίτια ηλικιωμένων είχε στοχοποιήσει ομάδα Ρομά το τελευταίο διάστημα. Οι αναφορές για τέτοιες επισκέψεις που είχε δεχθεί η Αστυνομία ήταν πολλές και από διαφορετικά σημεία του Νομού.
Κάποιοι από τους πολίτες ήταν προσεκτικοί στις επισκέψεις αυτές. Άλλοι όχι τόσο όσο έπρεπε, με αποτέλεσμα οι Ρομά να βρίσκουν το χρόνο και τον τρόπο και να αδειάζουν τα σπίτια!
Κάτι τέτοιο έκαναν και στο Ωραιόκαστρο Πωγωνίου.

Θύμα αυτή τη φορά ήταν μία γριούλα, ετών 104!
Το σπίτι της επισκέφθηκαν τρεις γυναίκες. Με τη μέθοδο της απασχόλησης κατάφεραν να πάρουν το ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ, όλες τις οικονομίες που είχε η 104χρονη και στη συνέχεια να επιβιβαστούν σε ΙΧ αυτοκίνητο όπου τις περίμεναν δύο άνδρες συνεργοί τους.
Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι πέντε δράστες και τους προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου, όπου αναγνωρίσθηκαν από την παθούσα και συνελήφθησαν.
Οι δράστες εντοπίστηκαν στο 9ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Καλπακίου - Κακαβιάς, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων.
Συνολικά συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί Ρομά, τρεις γυναίκες, ηλικίας 45, 47 και 43 ετών και δύο άντρες, ηλικίας 25 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.
Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος της 43χρονης εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης 10 μηνών για κλοπή και απόπειρα κλοπής κατ' εξακολούθηση, ενώ σε βάρος της 45χρονης εκκρεμούσε το μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα μας, συνεπεία δικαστικής απόφασης.
Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου