Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ

Θα σωθεί τελικά και η «Μεταλλουργική»;

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Εκκαθάριση εν λειτουργία για τα Ε.Α.Σ.


• Στην ολομέλεια της Βουλής, η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας, διαβεβαίωσε χθες ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα την λύση της εκκαθάρισης εν λειτουργία κάτι που σημαίνει ότι δεν κλείνουν. Η δήλωση της κ. Φώφης Γεννηματά δημιουργεί νέα δεδομένα και για τη θυγατρική των ΕΑΣ, τη «Μεταλλουργική Κεφαλοβρύσου», η οποία επίσης ήταν υποψήφια προς παραχώρηση από τις βιομηχανικές μονάδες της.
Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εθνικής Άμυνας πρόσθεσε  ότι αναμένει την εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την οποία θα καθοριστεί η λύση για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.
"Τα ΕΑΣ δεν κλείνουν. Αντίθετα, οδηγούμαστε σε ανασυγκρότηση εν λειτουργία, με στόχο ακριβώς την ανάπτυξη του κρίσιμου τομέα για τη χώρα που είναι η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία. Επομένως, η αναδιάρθρωση και η εξυγίανση των ΕΑΣ είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί η λειτουργία τους και οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων. Έχουμε ήδη αποφασίσει σε κοινή σύσκεψη με το υπουργείο Οικονομικών ότι δεν τίθεται σε εκκαθάριση η εταιρεία αλλά προχωράμε στην εξυγίανσή της, εξυγίανση με την εταιρεία σε λειτουργία", είπε η Φώφη Γεννηματά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου